Nucli d'intervenció participativa

El Nucli d’Intervenció Participativa (NIP) és un instrument recollit al Reglament regulador de les Institucions de la participança i de la gestió de conflictes de l'Ajuntament de Girona, que es posa a disposició dels ciutadans en aquells casos en què l’Ajuntament decideixi rebre opinió no vinculant sobre opcions possibles en relació amb un assumpte o projecte molt determinat d’interès general.

Poden proposar la creació d’un NIP el 20% de les associacions inscrites al Registre Municipal d'Entitats o també el 3% dels veïns/veïnes empadronats majors de 16 anys.

A sota del botó Comença trobareu l'enllaç de Més informació on podreu consultar més detalls del tràmit.

En termini
Preu / Taxa

El cost o les despeses que es derivin del desenvolupament i celebració del Nucli d’Intervenció Participativa seran assumides pel consistori municipal.

Documentació a aportar

En cas que ho sol·liciti el 20% d'entitat o associacions inscrites al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes:

  • Acords de l’assemblea general convocada explícitament per a aquesta finalitat, i d’acord amb llurs estatuts socials.

En cas que ho sol·liciti el 3% dels veïns/veïnes empadronats majors de 16 anys:

  • Acreditar la seva personalitat, amb el nom i cognoms, el número de document nacional d’identitat, el sexe i el domicili.
Descripció

El Nucli d’Intervenció Participativa (NIP) és un instrument recollit al Reglament regulador de les Institucions de la participança i de la gestió de conflictes de l'Ajuntament de Girona, que es posa a disposició dels ciutadans en aquells casos en què l’Ajuntament decideixi rebre opinió no vinculant sobre opcions possibles en relació amb un assumpte o projecte molt determinat d’interès general.

Les associacions hauran de presentar la sol·licitud per escrit, conjuntament amb els acords de l’assemblea general convocada explícitament per a aquesta finalitat, i d’acord amb llurs estatuts socials.

Les persones físiques majors de 16 anys hauran d’acreditar la seva personalitat, amb el nom i cognoms, el número de document nacional d’identitat, el sexe i el domicili.

Qui el pot demanar

Poden proposar la creació d’un NIP:

  1. El Ple municipal o la Junta de Govern Local.
  2. El 20% de les associacions inscrites al Registre Municipal d'Entitats.
  3. El 3% dels veïns/veïnes empadronats majors de 16 anys.
Canals de tramitació
Electrònic
Termini de Resolució

Després d’haver rebut la petició, dins d’un termini màxim de 2 mesos des del dia de la seva recepció, el Ple de l’Ajuntament haurà de pronunciar-se sobre la convocatòria del NIP. L’acord caldrà que s’adopti amb la majoria absoluta dels seus membres.

En el cas que el Ple hagi adoptat l’acord favorable a la seva celebració, caldrà que l’actuació inicial del NIP no pugui superar el termini màxim de 3 mesos d’ençà de la seva aprovació plenària.

La realització del NIP constarà de tres fases:

  1. Fase de preparació del programa, elaboració del material i elecció dels participants.
  2. Fase de realització pròpiament dita.
  3. Fase final, de conclusions i dictamen.

Els possibles acords a què arribi el NIP no seran vinculants, però seran transmesos al Ple de l’Ajuntament, que té l’obligació de prendre’ls en consideració en els debats que celebri en relació amb l’objecte de la consulta.

Silenci administratiu
Positiu.
Informació bàsica sobre protecció de dades:

En compliment del previst a l’article 11 de la Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals, en relació amb l’establert a l’article 13 del Reglament General de Protecció de dades , l’informem que les seves dades són necessàries per a la gestió del tràmit o prestació del servei que esteu realitzant.

Al respecte, s’indica que Ajuntament de Girona és el responsable del tractament d’aquestes dades personals, que conservarà de conformitat amb les disposicions legals i reglamentàries aplicables en cada cas. 

Així mateix s’informa de la possibilitat d’exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, oposició i  limitació mitjançant la remissió d’un escrit dirigit per mitjans electrònics (ajuntamentinforma@ajgirona.cat), o en format paper, ja sigui presencialment o per correu postal a l’adreça següent: Pl. del Vi, 1, 17004, Girona, (Girona)

Per a més informació, consulti la nostra política de privacitat
Actualitzat el 23/11/2023

Autònoms i empreses

Assistent de tràmits per negocis Assistent de tràmits per negocis
Conèixer tots els tràmits necessaris del vostre negoci ara serà més senzill amb l'assistent d'activitats econòmiques.
Presenteu una factura Presenteu una factura
Sou proveïdor d'aquest ens? Doncs, recordeu que heu d'enviar les factures electrònicament.
Presenteu una licitació Presenteu una licitació
Consulteu i presenteu-vos a les licitacions en curs d'aquest ens.
Canal empresa (FUE) Canal empresa (FUE)
Teniu o voleu obrir un negoci? Tramiteu des d'un únic lloc amb les diferents administracions.